Några kunder om floating

Här är några berättelser från våra kunder på Alternativhälsan Östermalm:

Det ger smärtlindring, har problem med värk i fötter och höft. Om jag går på floating regelbundet, har jag betydligt mindre värk.
Floating reducerar stress som jag i perioder har mycket utav av. Något som jag ofta upplever efter ett floatingpass är att om jag har något som irriterar mig och som jag har grubblat på en tid, så kan jag efter passet, bytt perspektiv och irritation har släppt. det hjälper mig att släppa vissa saker som jag annars skulle ha fortsatt att grubbla/slösa energi på.Det allra bästa med floating, är att det är totalt kravlöst- Jag behöver inte tänka på något, inte förbereda mig, inte känna några krav att jag bör prestera något, jag bara lägger mig i floatingkaret och vet att det ger min kropp och själ en massa bra saker utan att jag behöver göra något, tillbaka.
Susanne

Jag har inte sovit ordentligt 1 hel natt på 2 månader. Efter 1 floating sov jag skönt en hel natt i sträck. Efter 2ggr så har jag sovit varenda natt i 14 dagar.

EA

Jag trodde inte att en bröllopsdags present skulle ge en sådan upplevelse, efter 10 minuter kom och gick djupsömnen och efteråt kände jag mig mjuk och utvilad i kroppen.
Egenföretagare
En känsla som inte går att jämföra med något annat. Jättehärligt, underbart, skööönt. Man är i sitt eget lilla universum.
Fanny
Tänk att få ligga ner i en hel timme utan att de trycker och gör ont någonstans, de är vad floating är för mig.
Britt-Marie, flerårig Reumatiker
Min fru gav mig 6 floating och massage i 40-års present. Det är ju oerhört skönt att flyta och det blir faktiskt skönare för varje gång. I dag, fjärde gången, var det verkligen en maximal upplevelse. I mitt tunga arbete blir jag ofta trött i ryggen och märker att floating hjälper.
Roger 40, tryckare
Floatingtanken är den plats där jag snabbast och mest rationellt kan sortera och strukturera de tankar och beslut som kommer an på mig och samtidig få egentid.
Anna, VD
Redan efter mitt första floatingbesök kände jag ett lugn som jag inte känt på flera år. Aptiten, sömnen och harmonin har kommit åter, nu kan jag hantera stressiga situationer på ett bättre sätt bara efter 6 gånger i tanken. Synd bara att jag inte började med detta för ett år sedan
Henrik 27, utbränd IT-Konsult.
Jag fick en floatingupplevelse av min man i present. Det var en fantastisk upplevelse att få vila ostört i flytariet, glida mellan sömn och vakenhet och jag kom upp otroligt utvilad. Det sägs att floating motsvarar 6 timmars sömn och jag gick ut upprymd över att känna mig så utsövd. Med 2 barn under 3 år brukar jag aldrig sova ostört. Nästa gång blir det min mans tur, han lider också av sömnbrist.
Susanne, 3-barnsmamma
Jag har kroniska smärtor sedan fem år och har provat olika typer av sjukgymnastik, vattengymnastik och akupunktur. Tack vare mina döttrar fick jag prova på floating. Det blev vändpunkten för mig. Då fick jag uppleva hur det känns att vara avslappnad i kroppen och må bra. Nu slipper jag äta mediciner, kan sova gott på nätterna och blir på bra humör.
Inger Lindström, 56
Flyter i flytariet en gång i månaden sedan december 1999. Alltid lika avslappnande men det bästa av allt – jag har inte haft en förkylning eller influensa sedan dess.
Liselotte
Mina tre väninnor gav mig ett presentkort på floating och 50 minuters helkroppsmassage. Jag blev verkligen glad för deras omtanke men… jag är så rädd för vatten och rädd för att bli instängd. Jag var rädd hela dagen jag skulle på floating och fylld av skräck när jag klev in i flytariet. Jag hade fått löfte om att om jag flöt bara en liten stund skulle jag få längre massage istället.
Jag flöt hela timmen och det kändes fantastiskt härligt. Jag hade inte förstått att flytariet var så rymligt. Avspänningen i kroppen var stor men avspänningen i huvudet var ännu större. Efter floating och massage kändes livet härligt och upplevelsen kändes som en personlig seger.
Åsa, 34
Jag började med floating förra hösten av ren och skär nyfikenhet. En av mina kamrater pratade om det ungefär samtidigt som jag läste en artikel i Dagens Industris helgbilaga. Eftersom jag är långtidssjukskriven pga stress (bl a sömnproblem) hoppades jag att floating skulle ha en positiv effekt på min hälsa.
Den första gången jag floatade kände jag mig pigg samt lugn och harmonisk. Efter ca två dygn kändes det som om någon dragit ur kontakten. Jag blev helt plötsligt fruktansvärt trött och var tvungen att gå och lägga mig. Detta mönster upprepades de följande gångerna. Numera är det ingen som drar ur kontakten.
En annan tydlig effekt är att jag blivit mer intresserad av starka färger. I min garderob finns numera ett antal tröjor blusar i starka accentfärger som bryter av mot alla de andra plaggen i vitt, svart och mörkblått. Kanhända har modet gett mig en puff att köpa dessa klädesplagg i starka  färger, men jag är ändå övertygad om att det är något nytt som hänt i hjärnan.
Varje floatingtillfälle är en helt ny upplevelse. Inget tillfälle är det andra likt. Ibland sjunker jag djupt ner i ett nästan sovande tillstånd, ibland håller jag på med problemlösning. Vissa gånger känns det som om kroppen är helt viktlös, andra gånger är kroppen tyngre. Gemensamt för alla tillfällen är dock att jag efteråt känner mig lugn och harmonisk, precis som första gången.
Hur har det gått med sömnproblemen kanske någon undrar? Ja, under den tid som gått sedan jag blev sjuk har jag lärt mig att sömnen fungerar om jag har balans i livet. Balans mellan vila och aktivitet, balans mellan krav och kravlöshet, balans mellan roliga och mindre roliga sysslor etc. För mycket av det ena eller andra gör att sömnen kan börja krångla. Eftersom floating får mig att känna mig lugn och harmonisk, har jag lättare att hantera sådant som är stressigt och kravfyllt. Man kan alltså säga att floating hjälper mig att få balans i livet och därmed bättre sömn.
Jag önskar att jag hade börjat med floating tidigare. Jag önskar att någon insiktsfull person hade tagit mig i handen och lett mig till Alternativhälsan när jag blev sjukskriven. Då hade kanske min tillfriskningsprocess gått snabbare.
Ingela U Persson
Alex Sina Amiri
Alex Sina Amiri
2022-09-02
Det absolut bästa stället att gå till om man vill verkligen komma ifrån vardagen. Har testat både 50 och 90 minuters floating. Floating har hjälpt mig jätte mycket i min vardag. En plats där jag kan verkligen landa och samla lite energi.
Peter Ytterström
Peter Ytterström
2022-05-29
I got 90 minutes of floating. First time doing it. Owner was very helpful and I enjoyed every minute of it. Not the coziest place. But it does serve its purpose well.
Stefan Simon
Stefan Simon
2022-04-27
Floating är underbart. Jag har psoriasis, så för mig så läks alla mina sår. Rena rama dunder kuren. Personalen är trevliga och hjälpsamma. Själv har jag efter prov köpt klippkort.
Min Mail
Min Mail
2022-03-25
Nice place
Ramy Gaw
Ramy Gaw
2022-03-08
Unik upplevelse som inte liknar något annat. Jag fick höra om floating först på JRE podd, mina förväntningar var att man skulle uppleva en mer intensiv känsla av att vara i bastun, men det visade sig vara något helt annat. Till början visste man inte vad bästa sättet att få det mesta av upplevelsen var, men med tanke på att det inte fanns mycket att göra, tänkte man vara helt stilla, precis som om man hade paralys. Inte långt efter (3-4 minuter) slutade vattnet röra sig helt och hållet (vattnet är slemmigt pga salt, och det tar tid innan det stabiliseras), och det är bara då som kan man säga att man började känna x-faktorn. Där kände man att man hade 10x förmåga att tänka och förstå sina känslor och tankar på ett sätt som oftast gäckar en. Jag märkte också att man kunde uppleva gamla minnen precis som om man upplevde dem just då. Jag mediterar ofta, men dessa är inte saker man upplever med meditation. Det är helt annat upplevelse. Jag rekommenderar minst 90 minuter då tiden går snabbare inne i tanken. Jag hade gärna spenderat 120-180 minuter, fast vet inte om det går att boka så pass långa sessioner.
meweltman
meweltman
2021-11-27
I had a really great experience
Mackan Markus
Mackan Markus
2021-11-20
Jag arbetar som arborist och behöver ibland återhämta muskler o senor och ibland bara vila lite extra. Då är denna plats UTMÄRKT! Floating fungerar lika bra som flera bastubad eller att man simmar och gör andra gynnsamma former av träning! Har besökt denna plats upprepade gånger och de är alltid lika bra, eftersom jag känner att det återhämtar muskler och senor på ett snabbt sätt! Tack Alternativhälsan Östermalm och inte minst att nämna - schysst och trevlig personal!

Stefan Simon
Stefan Simon
2022-04-27
rekommenderar
Floating är underbart. Jag har psoriasis, så för mig så läks alla mina sår. Rena rama dunder kuren. Personalen är trevliga och hjälpsamma. Själv har jag efter prov köpt klippkort
Natii CA
Natii CA
2021-05-28
rekommenderar
Alltså! Jag har haft ryggproblem i 12 år!! Jag har tagit tunga mediciner, gått till otaliga läkare, naprapater, kiropraktorer år efter år. Många gånger har jag gråtit mig till söms pga min smärta...och idag... IDAG var första gången på 12 år som jag inte kände någon smärta ALLS efter floatingen hos detta MAGISKA ställe. 😭😭😭 TACK!!! ❤❤❤❤❤❤
Anne-Grete Molnes Thorèn
Anne-Grete Molnes Thorèn
2021-05-15
rekommenderar
Fullständigt avslappnande. Är en ny människa👍❤️
Oskar Håstad
Oskar Håstad
2019-12-10
rekommenderar
Bästa stället att floata i Stockholm enligt mina erfarenheter. Fräscha lokaler, seriös utrustning och väldigt trevlig personal! På andra ställen jag floatat har jag tyckt att floatingtankarna inte känts så seriösa och det har inte blivit helt tyst/mörkt som det blivit här. Väldigt viktigt tycker jag då det blir bäst vila om det är det. Jag har problem med hjärntrötthet efter en hjärnskakning och floating är otroligt skön vila för hjärnan, så det rekommenderar jag starkt till andra i samma situation. Förutom det hjälper det även mot min spända nacke och ont i ländryggen. Känner också att jag blir allmänt piggare och efter en session mår jag alltid betydligt bättre än innan 😊
Louise Stoltz
Louise Stoltz
2019-11-07
rekommenderar
Tack för en avslappnande förmiddag med floating och massage. Kan verkligen rekommendera massören som var både lyhörd och kompetent👍 Mycket bra massage! / Louise
Christopher Tyvi
Christopher Tyvi
2019-01-26
rekommenderar
Igår provade jag på floating för första gången. My GOD let me tell you, det är bland det skönaste och mest harmoniska jag någonsin varit med om! 😍 Det är någonting som alla i den här stressiga stan borde göra. Man ligger i den här tanken och bara flyter. Känslan är helt underbar, det känns som om man svävar, som om man är viktlös. Efter en stund kommer man ner i en sorts meditation som gör att man kopplar bort allting och hjärnan varvar ner och man liksom svävar som på moln 😍 När man "vaknar upp" sen igen så är man så avslappnad och harmonisk att man inte kan vara annat än glad och positiv. All stress liksom rinner av en. Det här är en behandling som borde rekommenderas av läkare, sjukhus och vårdcentraler, mot stressrelaterade symptom, utbrändhet, ångest och andra liknande diagnoser. Jag är så nöjd med det här att jag saknar ord! Det här kommer att bli en ny vana i mitt liv, det är en sak som är säker 😁👌🙌 Så gå in och boka din tid nu, du kommer att ÄLSKA det, jag lovar!
Marina Nilsson
Marina Nilsson
2018-02-23
rekommenderar
Flyter och blir som ny i kropp och själ