Några kunder om floating

Här är några berättelser från våra kunder på Alternativhälsan Östermalm:

Det ger smärtlindring, har problem med värk i fötter och höft. Om jag går på floating regelbundet, har jag betydligt mindre värk.
Floating reducerar stress som jag i perioder har mycket utav av. Något som jag ofta upplever efter ett floatingpass är att om jag har något som irriterar mig och som jag har grubblat på en tid, så kan jag efter passet, bytt perspektiv och irritation har släppt. det hjälper mig att släppa vissa saker som jag annars skulle ha fortsatt att grubbla/slösa energi på.Det allra bästa med floating, är att det är totalt kravlöst- Jag behöver inte tänka på något, inte förbereda mig, inte känna några krav att jag bör prestera något, jag bara lägger mig i floatingkaret och vet att det ger min kropp och själ en massa bra saker utan att jag behöver göra något, tillbaka.
Susanne

Jag har inte sovit ordentligt 1 hel natt på 2 månader. Efter 1 floating sov jag skönt en hel natt i sträck. Efter 2ggr så har jag sovit varenda natt i 14 dagar.

EA

Jag trodde inte att en bröllopsdags present skulle ge en sådan upplevelse, efter 10 minuter kom och gick djupsömnen och efteråt kände jag mig mjuk och utvilad i kroppen.
Egenföretagare
En känsla som inte går att jämföra med något annat. Jättehärligt, underbart, skööönt. Man är i sitt eget lilla universum.
Fanny
Tänk att få ligga ner i en hel timme utan att de trycker och gör ont någonstans, de är vad floating är för mig.
Britt-Marie, flerårig Reumatiker
Min fru gav mig 6 floating och massage i 40-års present. Det är ju oerhört skönt att flyta och det blir faktiskt skönare för varje gång. I dag, fjärde gången, var det verkligen en maximal upplevelse. I mitt tunga arbete blir jag ofta trött i ryggen och märker att floating hjälper.
Roger 40, tryckare
Floatingtanken är den plats där jag snabbast och mest rationellt kan sortera och strukturera de tankar och beslut som kommer an på mig och samtidig få egentid.
Anna, VD
Redan efter mitt första floatingbesök kände jag ett lugn som jag inte känt på flera år. Aptiten, sömnen och harmonin har kommit åter, nu kan jag hantera stressiga situationer på ett bättre sätt bara efter 6 gånger i tanken. Synd bara att jag inte började med detta för ett år sedan
Henrik 27, utbränd IT-Konsult.
Jag fick en floatingupplevelse av min man i present. Det var en fantastisk upplevelse att få vila ostört i flytariet, glida mellan sömn och vakenhet och jag kom upp otroligt utvilad. Det sägs att floating motsvarar 6 timmars sömn och jag gick ut upprymd över att känna mig så utsövd. Med 2 barn under 3 år brukar jag aldrig sova ostört. Nästa gång blir det min mans tur, han lider också av sömnbrist.
Susanne, 3-barnsmamma
Jag har kroniska smärtor sedan fem år och har provat olika typer av sjukgymnastik, vattengymnastik och akupunktur. Tack vare mina döttrar fick jag prova på floating. Det blev vändpunkten för mig. Då fick jag uppleva hur det känns att vara avslappnad i kroppen och må bra. Nu slipper jag äta mediciner, kan sova gott på nätterna och blir på bra humör.
Inger Lindström, 56
Flyter i flytariet en gång i månaden sedan december 1999. Alltid lika avslappnande men det bästa av allt – jag har inte haft en förkylning eller influensa sedan dess.
Liselotte
Mina tre väninnor gav mig ett presentkort på floating och 50 minuters helkroppsmassage. Jag blev verkligen glad för deras omtanke men… jag är så rädd för vatten och rädd för att bli instängd. Jag var rädd hela dagen jag skulle på floating och fylld av skräck när jag klev in i flytariet. Jag hade fått löfte om att om jag flöt bara en liten stund skulle jag få längre massage istället.
Jag flöt hela timmen och det kändes fantastiskt härligt. Jag hade inte förstått att flytariet var så rymligt. Avspänningen i kroppen var stor men avspänningen i huvudet var ännu större. Efter floating och massage kändes livet härligt och upplevelsen kändes som en personlig seger.
Åsa, 34
Jag började med floating förra hösten av ren och skär nyfikenhet. En av mina kamrater pratade om det ungefär samtidigt som jag läste en artikel i Dagens Industris helgbilaga. Eftersom jag är långtidssjukskriven pga stress (bl a sömnproblem) hoppades jag att floating skulle ha en positiv effekt på min hälsa.
Den första gången jag floatade kände jag mig pigg samt lugn och harmonisk. Efter ca två dygn kändes det som om någon dragit ur kontakten. Jag blev helt plötsligt fruktansvärt trött och var tvungen att gå och lägga mig. Detta mönster upprepades de följande gångerna. Numera är det ingen som drar ur kontakten.
En annan tydlig effekt är att jag blivit mer intresserad av starka färger. I min garderob finns numera ett antal tröjor blusar i starka accentfärger som bryter av mot alla de andra plaggen i vitt, svart och mörkblått. Kanhända har modet gett mig en puff att köpa dessa klädesplagg i starka  färger, men jag är ändå övertygad om att det är något nytt som hänt i hjärnan.
Varje floatingtillfälle är en helt ny upplevelse. Inget tillfälle är det andra likt. Ibland sjunker jag djupt ner i ett nästan sovande tillstånd, ibland håller jag på med problemlösning. Vissa gånger känns det som om kroppen är helt viktlös, andra gånger är kroppen tyngre. Gemensamt för alla tillfällen är dock att jag efteråt känner mig lugn och harmonisk, precis som första gången.
Hur har det gått med sömnproblemen kanske någon undrar? Ja, under den tid som gått sedan jag blev sjuk har jag lärt mig att sömnen fungerar om jag har balans i livet. Balans mellan vila och aktivitet, balans mellan krav och kravlöshet, balans mellan roliga och mindre roliga sysslor etc. För mycket av det ena eller andra gör att sömnen kan börja krångla. Eftersom floating får mig att känna mig lugn och harmonisk, har jag lättare att hantera sådant som är stressigt och kravfyllt. Man kan alltså säga att floating hjälper mig att få balans i livet och därmed bättre sömn.
Jag önskar att jag hade börjat med floating tidigare. Jag önskar att någon insiktsfull person hade tagit mig i handen och lett mig till Alternativhälsan när jag blev sjukskriven. Då hade kanske min tillfriskningsprocess gått snabbare.
Ingela U Persson