Vanliga frågor

 

 • Vilka betalsätt fungerar hos er?FQ
  Kontant, kort, friskvårdskuponger, Wellnet eller friskvårdscheckar går bra. Vi fakturerar även företag. Bitcoin är en valuta som vi tar emot på prov. Vi har då inte fasta priser, utan vi skickar en e-mail faktura med korrekt belopp i BTC för varje köp.
  BC_RnBG_64px
 • Vad är floating?
  Floating är en metod för fysisk och mental avslappning. Se WikiPedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Isolation_tank

 

 • När ska man INTE floata
  Då floating är en naturlig och okomplicerad behandlingsmetod så fungerar det ofta bra, men vi avråder att floata när man har feber (du kommer att frysa pga du har högre temperatur än vattnet i tanken), när du har mens (du kan förorena tanken).
 • Vad behöver man ta med sig när man ska floata?
  Vi erbjuder handduk, duschtvål, öronproppar och vitt vaselin (för små sår) fritt hos oss. Om man vill kan man använda badkläder, vi har endast restriktioner på att man INTE får använda underkläder eller otvättade badkläder i tanken pga hygieniska skäl. OBS ta med remover för smink och mascara då saltvattnet annars kan bilda en svidande smet.
 • Hur ren är en floatingtank?
  En floatingtank är långt renare än en bassäng eller ett vanligt badkar. Den extremt höga salthalten (ca 35%) gör att en steril miljö upprätthålls och inga mikroorganismer kan fortplanta sig.
  Mellan varje kund så renas vattnet noggrant genom mekanisk filtrering och UV-ljus. Utöver detta så används väteperoxid som extra steg i reningsprocessen.
 • Jag lider av klaustrofobi, kan jag floata?
  Vi har ett floatingrum som har full takhöjd och motsvarar att ligga på golvet i ett badrum och flyta, det brukar fungera för de allra flesta som känner obehag med stängda utrymmen. Det kan man börja med och när man känner sig bekväm med floating så kan man prova en av de två flytarier som vi har. Floatingtankens utformning är sådan att Du får ordentligt med utrymme uppåt och åt sidorna. Du öppnar och stänger själv luckan, det går att ha locket på glänt med hjälp av en liten träkloss. Vår erfarenhet är att hos de flesta, som får se flytariet och prova på floatingen så försvinner oron och stressen över klaustrofobi. Se måtten på Kika in i tanken.
 • Kan flera floata samtidigt?
  För att uppnå full avslappning så flyter man inte i samma flytarie. Vi har 2 st flytarier och 1 floatingrum så man kan flyta 3 personer under samma tid.
 • Kan man sova medans man floatar?
  Ja lyftkraften i de salta vattnet gör att du flyter stabilt på rygg. De flesta slappnar av så mycket att de somnar eller ligger mycket nära djupsömnens avslappning. Många personer med sömnproblem blir av med sina besvär med hjälp av floating.
 • Måste luckan vara stängd?
  För att uppnå full effekt bör Du ha stängt. Dessutom blir Du kall på magen/bröstet av luften som kommer in eftersom Du flyter på vattnet, inte i. Om du vill kan du lägga en träkloss mellan luckan och kanten. (se “Jag lider av klaustrofobi, kan jag floata?”)
 • Kan jag floata vid graviditet?
  Det finns inga kända negativa effekter av floating och havandeskap, men rådgör alltid med din barnmorska innan du kommer. Eftersom de 3 första månaderna och den sista månaden är extra känslig för mamman och barnet så avråder vi från floating under den perioden.
  Se även denna artikel (på engelska)
 • Finns det någon åldersgräns för att floata?
  Vi har ingen åldersgräns, varken nedre eller övre. När det gäller barn så brukar vi rekommendera att man bör vara ca 12 år, eftersom yngre barn inte brukar ha tålamod att ligga stilla under så lång tid.