Om floating

Hur fungerar floating?

I Flytariet blir du tyngdlös, som i rymden, de ger kroppen möjlighet att slappna av, blodcirkulationen ökar även i de spända eller smärtande musklerna.

Hjärnan får kapacitet över för att producera välgörande signalsubstanser som serotonin, tillväxthormoner, immunförsvarsämnen och prolaktin som är ett vitaliseringshormon. Stresshormonet adrenalin och noradrenalin minskar drastiskt (enligt forskning av professor Norlander, Sven-Åke Bood samt Anette Kjellgren vid Karlstads universitet). Floating ger en speciell djupavslappning, i floatingtanken inträder ett tillstånd likt den djupsömn som kommer under nattsömnen, vissa uppskattar att floating-REST behandlingen motsvara 6 timmars sömn. För att uppnå varaktig hög effekt av floating behöver kroppen flyta minst 3 gånger under en 4 veckors period som invänjning. Sedan med underhållande pass, 1 gång var 3 – 4 vecka, eller vid behov.

Epsomsalt

Epsomsalt används för att få högre densitet på vattnet, så att man flyter! Men det är inte enda skälet till varför just epsomsalt, även kallat bittersalt, används i våra floatingtankar. Epsomsalt är muskelavslappnande och kan minska både stress och inflammation. Epsomsalt består av magnesiumsulfat som i sin tur består av de tre grundämnena magnesium, svavel och syre.

Läs mer om Epsomsalt som vi använder i våra flytarier.

Innan du kommer:

Så här gör du när du flyter:

Du går in i det egna floating rummet där du är själv och byter om duschar, tvättar håret. Sedan öppnar du locket till Flytariet och kliver ner i det varma vattnet ca 35 grader. Du stänger sedan det ljudisolerade locket till Flytariet själv, detta för att minska de omgivande ljud och sinnesintrycken.

Målsättningen med Floating-REST är att flyta under tystnad. För att ytterligare minska sinnesintrycken bör det vara mörkt i Flytariet.

Tid och rum försvinner under tiden du flyter. Du kopplar fullständigt bort omvärlden med alla dess krav. Behandlingen pågår 50 min och vi sköter tidshållningen åt dig så att du helt och hållet kan ägna dig åt att slappna av.

Gör din kropp en tjänst

Unna dig en vilsam upplevelse där omvärldens påfrestningar reduceras till ett minimum.