Kontakt

Kom i kontakt med oss

Du är välkommen att boka dina floatingpass eller andra behandlingar på Bokadirekt eller ringa. Om du inte hittar en tid som passar meila eller ring så brukar vi kunna ordna det.

När du besöker oss för första gången, kom gärna 15 minuter innan din bokade tid så ger personalen dig information och en genomgång som gör att du för bästa möjliga upplevelse och utnyttjar din behandlingstid maximalt.

OBS! Avbokningar som kommer in senare än 24 timmar innan debiteras fullt pris/registreras på flergångerskortet.

Vanliga frågor & svar

Kontant, kort, swish, Klarna, friskvårdskuponger (ex Epassi, Wellnet eller friskvårdscheckar går bra). Vi fakturerar även företag.
Då floating är en naturlig och okomplicerad behandlingsmetod så fungerar det ofta bra, men vi avråder att floata när man har feber (du kommer att frysa pga du har högre temperatur än vattnet i tanken), när du har mens (du kan förorena tanken).

Vi erbjuder handduk, duschtvål, öronproppar och vitt vaselin (för små sår) fritt hos oss. Om man vill kan man använda badkläder, vi har endast restriktioner på att man INTE får använda underkläder eller otvättade badkläder i tanken pga. hygieniska skäl.

OBS! ta med remover för smink och mascara då saltvattnet annars kan bilda en svidande smet.

En floatingtank är långt renare än en bassäng eller ett vanligt badkar. Den extremt höga salthalten (ca 35%) gör att en steril miljö upprätthålls och inga mikroorganismer kan fortplanta sig.

Mellan varje kund så renas vattnet noggrant genom mekanisk filtrering och UV-ljus. Utöver detta så används väteperoxid som extra steg i reningsprocessen.

Floatingtankens utformning är sådan att Du får ordentligt med utrymme uppåt och åt sidorna. Du öppnar och stänger själv luckan, det går att ha locket på glänt med hjälp av en liten träkloss. Vår erfarenhet är att hos de flesta, som får se flytariet och prova på floatingen så försvinner oron och stressen över klaustrofobi. Se måtten på Kika in i tanken.

Om man fortsatt har problem så förordar vi att man använder vår Zerobody Dry Floating istället.

För att uppnå full avslappning så flyter man inte i samma flytarie. Vi har 2 st flytarier.

Ja lyftkraften i det salta vattnet gör att du flyter stabilt på rygg. De flesta slappnar av så mycket att de somnar eller ligger mycket nära djupsömnens avslappning. Många personer med sömnproblem blir av med sina besvär med hjälp av floating.
För att uppnå full effekt bör Du ha stängt. Dessutom blir Du kall på magen/bröstet av luften som kommer in eftersom Du flyter på vattnet, inte i. Om du vill kan du lägga en träkloss mellan luckan och kanten. (se “Jag lider av klaustrofobi, kan jag floata?”)

Det finns inga kända negativa effekter av floating och havandeskap, men rådgör alltid med din barnmorska innan du kommer. 
Se även denna artikel (på engelska)

Vi har ingen åldersgräns, varken nedre eller övre. När det gäller barn så brukar vi rekommendera att man bör vara ca 12 år, eftersom yngre barn inte brukar ha tålamod att ligga stilla under så lång tid.