Kombinationsbehandlig blev en succé

Kombinationsbehandling kyla, floating och rött ljus blev en succéVi är så tacksam över att kunna erbjuda våra kunder tre olika behandlingar vid samma besök som sammantaget maximerar din återhämtning.
Lite kort om dom tre behandlingarna som vi kallar för kombinationsbehandling,

Köldexponering

Köldexponering, även känd som cryobehandling eller kryoterapi, genomförs i våran Zerobody Cryo som är en revolution inom kyla, innovativ i sin enkelhet då den har ett patenterat vattenmembran som omsluter kroppen helt utan att behöva bli blöt, vid en temperatur av 4-6 grader C. Vi är först ut i Sverige med denna form av köldexponering och har fått fantastisk respons sedan vi började med den. Behandlingen är mellan 3-8 minuter beroende på hur erfaren man är inom köldexponering. Det går även att köra ett kortare eller längre program. Denna behandlingsmetod har flera potentiella hälsofördelar, bland annat:

1. Minskad inflammation: Cryobehandling kan hjälpa till att reducera inflammation i kroppen genom att minska produktionen av inflammatoriska cytokiner och öka produktionen av antiinflammatoriska molekyler.
2. Smärtlindring: Den kalla temperaturen kan hjälpa till att bedöva nerver och minska smärta, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för personer med kroniska smärttillstånd som artrit eller fibromyalgi.
3. Snabbare återhämtning: Idrottare använder ofta cryobehandling för att påskynda återhämtningen efter intensiva träningspass. Den kalla temperaturen kan hjälpa till att minska muskelömhet och trötthet.
4. Förbättrad cirkulation: När kroppen kyls ner och sedan värms upp igen, kan blodcirkulationen förbättras, vilket bidrar till bättre syre- och näringstillförsel till vävnaderna.
5. Ökad ämnesomsättning: Exponering för kyla kan öka ämnesomsättningen, vilket kan bidra till viktminskning genom att kroppen använder mer energi för att hålla sig varm.
6. Mental hälsa: Vissa studier tyder på att cryobehandling kan ha positiva effekter på mental hälsa, inklusive minskade symtom på ångest och depression, möjligen på grund av ökade nivåer av endorfiner och andra humörförbättrande kemikalier.

Rödljusterapi

Rödljusterapi (red light therapy) är en behandlingsmetod som använder lågnivåljus i det röda och infraröda spektrumet samt nära infrarött ljus (NIR). Kombinationen av rött ljus och nära infrarött ljus påverkar kroppen mycket starkt, eftersom röst ljus når huden på kort avstånd medans nära infrarött ljus når långt in i kroppen. Våra paneler har både rött och nära infrarött ljus. Behandlingstiden är 15-20 minuter. Denna terapi har flera potentiella hälsofördelar, inklusive:

1. Sårläkning och vävnadsreparation: Rödljusterapi kan stimulera cellernas funktion och öka produktionen av ATP (adenosintrifosfat), vilket främjar snabbare läkning av sår och skador.
2. Minskning av inflammation: Ljusbehandlingen kan minska inflammatoriska processer i kroppen, vilket kan vara fördelaktigt vid tillstånd som artrit och andra inflammatoriska sjukdomar.
3. Smärtlindring: Genom att påverka nervceller och minska inflammation kan rödljusterapi bidra till att lindra kronisk smärta och muskelvärk.
4. Hudvård: Rödljusterapi används ofta inom dermatologi för att förbättra hudens utseende. Den kan hjälpa till att reducera rynkor, akne och andra hudproblem genom att stimulera kollagenproduktionen och förbättra blodcirkulationen.
5. Mental hälsa och välbefinnande: Det finns vissa belägg för att rödljusterapi kan bidra till att förbättra humöret och minska symtom på depression, vilket kan vara relaterat till dess påverkan på kroppens cirkadianska rytmer och serotoninproduktion.
6. Minskad håravfall: Vissa studier har visat att rödljusterapi kan stimulera hårväxt och minska håravfall, särskilt i tidiga stadier av androgen alopeci.

Floating-rest

Floating-rest, även känt som sensorisk deprivationsterapi, innebär att man flyter i en tank fylld med 35 % Epsonsaltvatten, vilket gör att man flyter lätt. Tankarna är ljudisolerade och mörka, vilket skapar en miljö med minimal sensorisk input. Denna terapi är förknippad med flera potentiella fördelar:

1. Stressreduktion: Bristen på sensorisk input och känslan av viktlöshet kan kraftigt minska stress och främja avslappning.
2. Smärtlindring: Floating kan lindra kroniska smärttillstånd som fibromyalgi, artrit och muskelspänningar genom att minska fysisk belastning och främja muskelavslappning.
3. Förbättrad sömn: Regelbundna sessioner kan förbättra sömnkvaliteten genom att minska stress och hjälpa kropp och sinne att slappna av.
4. Ökad kreativitet och problemlösning: Det meditativa tillståndet som uppnås under floating kan leda till ökad kreativitet och bättre problemlösningsförmåga.
5. Mental klarhet och fokus: Minskningen av sensorisk överbelastning kan hjälpa till att förbättra koncentration och mental klarhet.
6. Fysisk återhämtning: Idrottare och personer som återhämtar sig från skador kan uppleva snabbare återhämtning tack vare minskad fysisk stress och muskelavslappning.

Sammanfattningsvis erbjuder floating-rest terapi ett unikt sätt att främja mental och fysisk välbefinnande genom att skapa en lugn och återställande miljö.

Dela inlägget:

Fler nyheter